Moerdijk
Other details
Match criteria

Expediteur Moerdijk

Nieuw

Job description

Als expediteur bij onze opdrachtgever ben je samen met een assistent-expediteur verantwoordelijk voor verschillende fasen van het expeditieproces. Je bereidt importleveringen voor en coördineert ze, plant het vervoer en handelt de volledige douaneadministratie af. Je overziet alle schakels van onze werkzaamheden: je zorgt dat containers veilig en voorzichtig geladen en gelost worden en dat de voorraad op de juiste manier wordt opgeslagen in het warehouse. Als klanten willen dat hun producten opnieuw verpakt worden, houd je dat proces (ompakken) in de gaten, en vervolgens zie je erop toe dat de levering aan de klant goed verloopt.

Wat ga je nog meer doen?

Naast je werkzaamheden in het warehouse en tussen de geboekte containers door houd je ook de klantenadministratie bij en ben je alert op nieuwe manieren en kansen om nieuwe klanten binnen te halen. Je verdiept je daarnaast op regelmatige basis in relevante of urgente ontwikkelingen in de nationale en internationale

Requirements

 • Je beschikt over goede Nederlandse, Engelse en het liefst ook Duitse taalvaardigheid wat betreft zowel spreken als schrijven.
 • Je hebt kennis en kunde van expeditiewerkprocessen en transportdocumentatie.
 • Je houdt van aanpakken en initiatief nemen en kunt goed omgaan met (internationale) klanten en hun behoeften.
 • Je hebt een rijbewijs en een auto tot je beschikking.
 • Je hebt ten minste een diploma van een logistieke mbo-opleiding.
 • Je bent goed op je plek in een klein team waarin samenwerking belangrijk is.
 • Je hebt relevante ervaring als expediteur, ten minste twee tot drie jaar.

Company profile

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in opslag, overslag en inslag van producten in de food-, feed- en pharmasectoren. Denk bij food aan grondstofingrediënten als bonen of vruchten, maar ook aan additieve (toegevoegde) ingrediënten voor bijvoorbeeld geur, kleur en smaak. Op het gebied van feed zorgen wij voor de logistiek van alle ingrediënten en supplementen voor dierenvoeding, bijvoorbeeld aminozuren. Pharma ten slotte omvat farmaceutische grondstoffen, zoals vitaminen en mineralen, die zij leveren aan laboratoria, maar ook aan fabrikanten van bijvoorbeeld kunstmatige voeding. Daarnaast is duurzaamheid ook een van hun sleutelwoorden en zorgen ze ervoor dat onze werkprocessen zo organisch mogelijk verlopen.

Ze bieden hun klanten een breed scala aan verwerkingsdiensten zodat de logistiek van de producten en grondstoffen die zij nodig hebben, geheel verzorgd wordt zonder dat zij daar hun eigen werkzaamheden voor hoeven te onderbreken. Klanten kunnen via een online portal inzicht krijgen in de ingrediënten en additieven die ze voor hen in opslag hebben en meteen bestellen, en daarna hebben ze inzicht in het productie- en leveringsproces. Bestellingen kunnen ze in bulk- of kleinverpakking leveren, maar ook van bulk naar klein opnieuw verpakken. Klanten kunnen ervoor kiezen hun levering te laten zeven of filteren en ook wat betreft opslag zijn er veel mogelijkheden: van tanks en silo’s tot flexibags en drums. Indien nodig kunnen ze goederen of grondstoffen importeren en bij on opslaan tot de klant het nodig heeft. Daarnaast kunnen ze zorgen voor (stof)afzuiging en regulatie van de temperatuur van delicate grondstoffen. We beschikken over diverse certificaten die blijk geven van ons vermogen om veilig en verantwoord met bepaalde grondstoffen en producten te werken.

Vanuit hun kantoor in de haven van Moerdijk, gelegen tussen de internationale havens van Rotterdam en Antwerpen, wat hen tal van mogelijkheden biedt voor import en distributie vanuit en naar heel Europa. Dat betekent dat ze ook goed uit de voeten kunnen met het regelen van douanezaken: ze hebben een eigen douanevergunning en kunnen hun klanten ook op dit vlak dus ontzorgen. Ze bieden dan ook een heel totaalpakket en daarom is het van belang dat je als nieuwe medewerker de ambities hebt om jezelf te ontwikkelen op meerdere vlakken.

Waarom is deze werkgever zo bijzonder?

Het is een fris, jong bedrijf dat volop aan de weg timmert met werkzaamheden in maatschappelijk belangrijke branches die constant in ontwikkeling zijn. Ze groeien hard en leveren graag onze bijdrage aan het werkveld en dat van hun klanten. Hun brigade is klein, maar staat midden in de actie en in combinatie met ons brede arsenaal aan werkzaamheden en focuspunten maakt dat hen tot een leerzaam, uitdagend en dynamische business.

Benefits

Als je bij onze opdrachtgever komt werken kunnen zij jou het volgende bieden:

 • Een kleine, maar fijne crew die bevlogen, betrokken en verwelkomend is;
 • Een divers takenpakket in een uitdagende business: je werk is nooit saai;
 • Perspectief op een vast contract;
 • Veel ruimte voor laagdrempelig overleg, openheid en inspraak op de werkvloer;
 • Ruimte voor eigen projecten, initiatieven en leercurves;
 • Een project-, proces- en persoonsgerichte, respectvolle sfeer;
 • Een salaris tussen de €2.800 en €3.600 gebaseerd op leeftijd en ervaring, met daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden wat betreft vakantiedagen, pensioen, werktijden en dergelijke.

Location

Moerdijk

Publication date

13.10.2021

Contact person

Kraanen

Job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.
Logistics United uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.