Re-integratie bureaus

Kandidaten die willen re-integreren begeleiden wij naar een nieuwe baan in de sector transport & Logistiek. Wij begeleiden kandidaten naar werk én tijdens het werk. We werken voor gemeenten, het UWV en voor re-integratie bureau's. Naast de regulieren uitkeringsgerechtigden begeleiden wij ook statushouders naar werk in de logistiek. Om dit te realiseren werken wij met tolken.

Waar de re-integratie bureaus de kandidaten arbeidsfit maken mogen wij de kandidaten begeleiden naar een nieuwe werkgever in de sector transport & logistiek. Vanwege ons grote netwerk in de logistiek kunnen wij makkelijk de vertaalslag maken naar een werkgever in een betreffende regio. Omdat onze jobcoaches ook werkzaam zijn (geweest) in de logistiek weten we extact wat er nodig is om een kandidaat en werkgever de juiste begeleiding mee te geven. We managen de verwachtingen van de kandidaat, werkgever en medewerkers zodat we een duurzame plaatsing kunnen realiseren. De voortgang en evaluaties registreren wij in ons systeem en kan ten allen tijden worden geraadpleegd.

Op weg naar een baan in de sector transport & logistiek

Kandidaten die affiniteit hebben met de sector transport & logistiek helpen wij graag verder. Sommige kandidaten weten nog niet wat er allemaal speelt op de werkvloer of hoe de werkdagen er uit kunnen zien. Ok zijn zij zich vaak niet bewust van alle mogelijkheden en diversiteit aan banen die de sector te bieden heeft. Door onze kennis en ervaring in de sector kunnen wij een goed gesprek aan gaan met de kandidaat om te zien waar hem past en wat realistisch is. Ook kunnen we de kandidaat vertellen hoe leuk en rendabel het is om in de sector aan de slag te gaan. Daarnaast nemen we de verwachtingen van de werkgever en de kandidaat zelf goed door.

Begeleiding tijdens werk

Begeleiding tijdens het werk maakt het verschil. Zodra een kandidaat aan de slag gaat bij zijn nieuwe werkgever ontstaan er allerlei zaken die enorm belangrijk zijn om goed te managen. Ook is het van belang dat de kandidaat beschermt wordt en gemotiveerd blijft om zich te goed ontwikkelen. 

Voor de kandidaat veranderen er zaken als:
- Inkomen en dus ook toeslagen 
- Thuissituatie 
- Fysieke gesteldheid 
- Mindset 

Voor de werkgever veranderen er zaken als: 
- Iemand nieuw op de werkvloer
- Collega's moeten geduld hebben
- Collega's  moeten de kandidaat accepteren

Onze begeleider fungeert als aanspreekpunt tussen werkgever en werknemer. Naast het coachen van de werknemersvaardgheden en praktijktaken is het ook van belang dat de kandidaat beschermt wordt en gemotiveerd blijft om zich te goed ontwikkelen. 

Heeft je een kandidaat die een carriere wenst in de logistiek? Neem dan contact op met onze coach Onno Schreur via telefoon nr. 06-28070355 of per e-mail onno@logistics-united.com