Blog functie cargadoor in de logistiek

Catégories: Functies in de logistiek

xerUgOXcvAkvQAAAABJRU5ErkJggg==

Wat maakt de functie als Cargadoor nu zo leuk? Wat verdient een cargadoor gemiddeld?

Een cargadoor is een persoon of een bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren en regelen van de scheepvaart- en vrachtactiviteiten in de haven. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat de lading op de meest efficiënte manier wordt vervoerd en dat alle wettelijke voorschriften worden nageleefd.

De activiteiten van een cargadoor kunnen bestaan uit het regelen van transport en het coördineren van logistieke processen, zoals het laden en lossen van goederen en het verzorgen van douanedocumentatie. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van contacten met klanten en transportbedrijven, het adviseren over de beste routes en het onderhandelen over de tarieven.

In sommige landen kan de rol van de cargadoor worden vervuld door een expediteur, die verantwoordelijk is voor het organiseren en coördineren van alle aspecten van het transport van goederen, inclusief de regelingen voor het laden en lossen van schepen.

Patrick verteld je er graag meer over, neem gerust contact met hem op als je vragen hebt? 

Wat maakt het werken als cargadoor zo leuk? 

1.    Uitdaging: Het werk van een cargadoor kan complex zijn en vereist een hoge mate van planning en organisatievaardigheden. Dit kan uitdagend en stimulerend zijn voor mensen die graag problemen oplossen en nieuwe uitdagingen aangaan.

2.    Afwisseling: Het werk van een cargadoor is zeer afwisselend, met verschillende soorten lading en klanten. Geen twee dagen zijn hetzelfde, waardoor het werk interessant blijft.

3.    Internationale aspecten: Aangezien de scheepvaart een internationale aangelegenheid is, kan het werk van een cargadoor internationale aspecten omvatten, zoals het omgaan met klanten en partners uit verschillende landen en culturen. Dit kan een kans bieden om nieuwe culturen te leren kennen en internationale ervaring op te doen.

4.    Verantwoordelijkheid: Als cargadoor heb je vaak een belangrijke rol in het logistieke proces en ben je verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt vervoeren van de lading. Dit kan een gevoel van voldoening en verantwoordelijkheid geven.

5.    Mogelijkheden voor groei: Een cargadoor kan zich ontwikkelen binnen het bedrijf, bijvoorbeeld door te groeien naar een leidinggevende functie of door zich te specialiseren in een specifiek vakgebied, zoals douanezaken of transportverzekeringen. Er zijn ook kansen om te werken in verschillende delen van de wereld en om nieuwe vaardigheden te leren.

Andere benamingen voor de functie als cargadoor zijn ook:

•    Scheepsagent
•    Expediteur
•    Logistiek coördinator
•    Bevrachter

Wat verdient een cargadoor gemiddeld in Nederland?

Het salaris van een cargadoor kan verschillen op basis van verschillende factoren, zoals de locatie, ervaring en de omvang van het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Over het algemeen varieert het salaris van een cargadoor van ongeveer €2.500 tot €4.500 bruto per maand in Nederland, afhankelijk van de functie-eisen en verantwoordelijkheden. In andere landen kunnen de salarissen verschillen.

Daarnaast kan een cargadoor ook profiteren van aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen en extra voordelen, zoals een leaseauto en een telefoon van de zaak. Het is ook mogelijk dat een cargadoor extra toeslagen krijgt voor werken in het weekend of tijdens de nachtshift.

Al met al een interessante baan met veel afwisseling en goede verdiensten. Ook werken als cargadoor/expediteur/customerservice? Check dan direct onze vacatures>> 

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen? Bekijk hier welke logistieke vacatures Logistics United op het moment heeft. Wil je als kandidaat voor een logistieke functie in onze database worden opgenomen? Dat kan ook! We kunnen dan kijken of je te koppelen bent aan een van onze opdrachtgevers die nieuwe mensen zoekt.

Liever gewoon een keertje sparren? Onze smoothie bar is altijd open.

Team Logistics United  
 

Commenter

Auteur
Schreur
Date de publication
2-5-2023 10:51
Partagez cet article
Logistics United gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.