Het geheim van supply chain management

Categories: Informatie logistiek

AAE7dtLvSdlNAAAAAElFTkSuQmCC

Hoe houdt een supply chain manager zijn klanten tevreden?

Een product van A naar B krijgen lijkt makkelijk maar als je het echt goed wilt doen dan zijn er essentiële onderdelen waar je als supply chain manager rekening mee moet houden. Are u ready? 
b3s63MrASERERERERsIfzrQysRERERERElLQ3860MrERERERERHTNPsy3MrASERERERHRKo8638rASkRERERERLd5lPlWBlYiIiIiIiJa14POtzKwEhERERER0Z081HwrAysRERERERFtYufzrQysREREREREdB87m29lYCUiIiIiIqJt2Pp8KwMrERERERERbc0251sZWImIiIiIiGjbtjLfysBKREREREREu3Kv+VYGViIiIiIiItq1jeZbGViJiIiIiIjoQdx1vpWBlYiIiIiIiB7S2vOtDKxERERERET0GG6db2VgJSIiIiIiose0cr6VgZWIiIiIiIge3bL5VgZWIiIiIiIi2hdz862TCQMrERERERER7ZfpfOsv8f9+AbOWcq2E2gAAAABJRU5ErkJggg==
 

De 7 R's van logistiek is een raamwerk dat wordt gebruikt in supply chain management om ervoor te zorgen dat het juiste product op de juiste plaats, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, in de juiste staat, bij de juiste klant en tegen de juiste kosten wordt afgeleverd. De 7 P's van logistiek zijn:

•    Right product: ensuring that the product being shipped is the correct one and matches the customer's order.
•    Right place: ensuring that the product is delivered to the correct location, whether it be a warehouse or the customer's doorstep.
•    Right time: ensuring that the product is delivered within the specified time frame, meeting the customer's expectations.
•    Right quantity: ensuring that the product is delivered in the correct quantity as per the customer's order.
•    Right condition: ensuring that the product is delivered in good condition, free from damage or defects.
•    Right customer: ensuring that the product is delivered to the correct customer, preventing any mix-ups or errors.
•    Right cost: ensuring that the delivery is cost-effective and does not exceed the budget or pricing expectations.

Door zich te concentreren op deze 7 R's, kunnen bedrijven hun supply-chain activiteiten optimaliseren en hun klanttevredenheid verbeteren, wat leidt tot een verhoogde winstgevendheid en groei. Dit klinkt interessant, toch? We zijn er alleen nog niet. :) Het gaat verder… Wil je ondertussen weten wat voor SCM vacatures wij in huis hebben? Gan dan naar onze vacatures.

4AD9H6fDKJdBwAAAAASUVORK5CYII=

De 5 P's van logistiek is een raamwerk dat wordt gebruikt om de belangrijkste factoren te schetsen die essentieel zijn voor effectief logistiek management.
Deze 5 P's zijn:

•    Mensen: de human resources die betrokken zijn bij logistieke operaties, waaronder managers, supervisors, magazijnmedewerkers, chauffeurs en ander ondersteunend personeel. Het is belangrijk om goed opgeleide, bekwame en gemotiveerde mensen in de logistiek te hebben om een soepele en efficiënte operatie te garanderen.
•    Producten: de goederen of materialen die worden vervoerd, opgeslagen en gedistribueerd. Logistieke managers moeten de kenmerken begrijpen van de producten waarmee ze te maken hebben, inclusief hun gewicht, afmetingen, kwetsbaarheid, houdbaarheid en gevaarlijke eigenschappen.
•    Processen: de procedures en workflows die betrokken zijn bij logistieke operaties, waaronder orderverwerking, voorraadbeheer, transportplanning en leveringsplanning. Logistieke managers moeten deze processen ontwikkelen en optimaliseren om tijdige, kosteneffectieve en hoogwaardige service te garanderen.
•    Partners: de externe leveranciers en dienstverleners die betrokken zijn bij logistieke operaties, waaronder vervoerders, expediteurs, douane-expediteurs en andere logistieke dienstverleners. Logistieke managers moeten hun partners zorgvuldig selecteren en beheren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de kwaliteits-, kosten- en betrouwbaarheidvereisten van het bedrijf.
•    Prestaties: de key performance indicators (KPI's) die worden gebruikt om logistieke prestaties te meten en te evalueren, waaronder levertijden, ordernauwkeurigheid, voorraadomzet, transportkosten en klanttevredenheid. Logistieke managers moeten deze KPI's regelmatig monitoren en analyseren om verbeterpunten te identificeren en data-gestuurde beslissingen te nemen.

Door zich te concentreren op deze 5 P's, kunnen bedrijven een uitgebreide en effectieve logistieke strategie ontwikkelen die hun bedrijfsdoelstellingen ondersteunt en waarde levert aan hun klanten. Herkenbaar? Wil je ook aan de slag in de supply chain management? Of ben je op zoek naar een andere rol binnen de logistiek? Neem dan vandaag nog contact met ons op.  Met vriendelijke groet,

D9HjHScKsSPKAAAAAElFTkSuQmCC

This article is restricted. You have to be logged in to be able to add further reactions.
Author
Schreur
Publication date
23-05-2023 3:51 PM
Share this article
Logistics United gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.