Waarom is er tegenwoordig zoveel vraag naar veiligheidskundige binnen de sectoren: productie, transport en logistiek?

Categorieën: Functies in de logistiek

fXNWNAAAAABJRU5ErkJggg==

Waarom is er tegenwoordig zoveel vraag naar veiligheidskundige binnen de sectoren: productie, transport en logistiek?

Logistics United BV komt er niet meer onderuit. Naast diverse disciplines in de logistiek verlangen onze opdrachtgevers nu ook dat we onze werving & selectie tools toepassen op disciplines als SHEQ manages, HSE coordinatoren, Veiligheidskundige, kwaliteitsmedewerkers en meer. Eigenlijk ook wel logisch gezien onze opdrachtgevers ook steeds meer te maken krijgen met SHEQ. Als logistiek dienstverlener of productiebedrijf kom je er eigenlijk niet meer mee weg om de veiligheid van medewerkers en externe mensen niet goed geregeld te hebben.

Maar waarom is er tegenwoordig zoveel vraag naar veiligheidskundige binnen de sectoren, productie, transport en logistiek? Dit hebben we uitgezocht en deze informatie delen we graag met je. 

 • Wet- en regelgeving: In veel landen zijn er strenge wetten en voorschriften op het gebied van veiligheid in de sectoren. Bedrijven moeten voldoen aan deze voorschriften om de veiligheid van hun werknemers, het publiek en de omgeving te waarborgen. Veiligheidskundige spelen een cruciale rol bij het interpreteren van deze regelgeving en het implementeren van passende veiligheidsmaatregelen.
 • Toenemend bewustzijn van risico's: In de afgelopen jaren is er een groeiend bewustzijn ontstaan van de mogelijke risico's en gevaren in de sectoren. Incidenten zoals ongevallen, milieuschade en gezondheidsproblemen hebben de aandacht gevestigd op de noodzaak van een effectieve veiligheidsaanpak. Veiligheidskundige spelen een cruciale rol bij het identificeren en beheersen van deze risico's.
 • Complexiteit van de sectoren: De sectoren zijn complex en dynamisch, met verschillende activiteiten zoals productie, wegvervoer, scheepvaart, luchtvracht en magazijnbeheer. Elke activiteit brengt unieke veiligheidsuitdagingen met zich mee. Veiligheidskundige kunnen helpen bij het ontwikkelen van sector-specifieke veiligheidsprotocollen, het trainen van personeel en het beoordelen van de veiligheidsprestaties.
 • Kosten van ongevallen en schade: Ongevallen en incidenten in de sectoren kunnen aanzienlijke kosten met zich meebrengen, zoals medische kosten, reparaties aan voertuigen en materiële schade. Door veiligheidskundige in te schakelen en preventieve maatregelen te nemen, kunnen bedrijven deze kosten verminderen en hun operationele efficiëntie verbeteren.
 • Verantwoordelijkheid en imago: Veel bedrijven hechten waarde aan veiligheid als onderdeel van hun verantwoordelijkheid naar hun werknemers, klanten en de samenleving als geheel. Het hebben van gekwalificeerde veiligheidskundige in dienst kan bijdragen aan het opbouwen van een positief imago en het tonen van betrokkenheid bij veiligheid.

Al met al leiden deze factoren tot een groeiende behoefte aan veiligheidskundige binnen de sectoren om een veilige werkomgeving te waarborgen, risico's te beheersen en te voldoen aan wettelijke voorschriften. Als veiligheidskundige kan je dus je lol op! 

Wat maakt het werken als SHEQ medewerker/manager nu zo interessant? 

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeeldingHet werk als SHEQ medewerker is interessant vanwege de diversiteit van taken, de impact op veiligheid en welzijn, de uitdagingen van probleemoplossing, de mogelijkheid tot professionele ontwikkeling, de samenwerking en communicatie, en de maatschappelijke relevantie van het werk. Hier kan onze recent geplaatste kandidaat Wil over mee praten. We hebben hem zojuist een interessante uitdaging als SHEQ manager bezorgt bij een chemie productiebedrijf.

Het werk als SHEQ (Safety, Health, Environment, and Quality) medewerker kan dus zeer interessant zijn vanwege verschillende redenen:

 1. Multidisciplinair karakter: Als SHEQ medewerker ben je betrokken bij verschillende aspecten van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit. Je werkt samen met diverse belanghebbenden, zoals werknemers, management, klanten en overheidsinstanties. Dit multidisciplinaire karakter maakt het werk uitdagend en divers.
 2. Impact op veiligheid en welzijn: Als SHEQ medewerker heb je de mogelijkheid om directe invloed uit te oefenen op de veiligheid en het welzijn van werknemers. Door het ontwikkelen en implementeren van effectieve veiligheidsmaatregelen en gezondheidsprogramma's kun je bijdragen aan het voorkomen van ongevallen en het verbeteren van de werkomstandigheden.
 3. Uitdagingen en probleemoplossing: Het werk als SHEQ medewerker brengt vaak complexe uitdagingen met zich mee. Je moet problemen analyseren, risico's identificeren en geschikte oplossingen vinden. Dit vraagt om kritisch denken, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Het vinden van evenwicht tussen compliance met regelgeving en praktische uitvoerbaarheid is een doorlopende uitdaging.
 4. Voortdurende ontwikkeling: Veiligheids- en kwaliteitsnormen evolueren voortdurend en nieuwe technologieën en benaderingen worden geïntroduceerd. Als SHEQ medewerker moet je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en je vaardigheden voortdurend verbeteren. Dit zorgt voor een continu leerproces en de mogelijkheid om je professioneel te ontwikkelen.
 5. Samenwerking en communicatie: Als SHEQ medewerker werk je nauw samen met verschillende belanghebbenden binnen een organisatie. Je hebt regelmatig contact met werknemers op verschillende niveaus en moet effectief kunnen communiceren en samenwerken om veiligheids- en kwaliteitsdoelen te bereiken. Dit biedt de mogelijkheid om je interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en een breed netwerk op te bouwen.
 6. Maatschappelijke relevantie: Veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit zijn belangrijke aspecten in onze samenleving. Als SHEQ medewerker draag je bij aan het beschermen van mensen, het milieu en het waarborgen van kwaliteit in producten en diensten. Dit geeft voldoening en het gevoel dat je een positieve bijdrage levert.

Wil je ook carrière maken in SHEQ? Zorg er dan voor dat je je zo breed mogelijk oriënteert en dat je altijd op de hoogte bent van nieuwe wetten en regelgevingen. Doe ervaringen op binnen verschillende soorten bedrijven zodat je breed inzetbaar bent op het gebied van SHEQ. Op dit moment hebben wij een interessante vacature als HES manager, zie link.

Wil je jezelf opleiden richting een SHEQ functie? Zie hier de link naar een opleider die goed aangeschreven staat.

Wil je graag een keer kennismaken om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met mij, Ilse Hendriksen. Wie ben ik?

Advies in logistiek, douane, veiligheid en meer Ilse Hendriksen via Logistics United BV

Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Ilse Hendriksen en geef onze relaties advies in ISO 9001:2015 QHSE/ VCA VOL /VAT Fiscale vertegenwoordiging/ VBGS/ Audits & Compliance/ MVK.  Daarnaast ben ik altijd opzoek naar specialisten in bovengenoemden vakgebieden voor interimopdrachten en vaste dienstverbanden. Ik woon met mijn gezin in Hendrik-Ido-Ambacht en naast mijn werk ben ik veel in de boeken te vinden. Ik ben enorm leergierig en ben graag van alle nieuwe wetsvormen en regels op de hoogte. Geen paniek, ik werk niet alleen maar. Ook ben ik veel in de natuur te vinden met mijn gezien en hier kom ik helemaal tot rust. Mijn kennis en ervaring ligt bij het werven van professionals in de logistiek, SCM, productie, chemie en handel. Mijn werkgebied gaat verder dan Nederland. De disciplines waar ik mij graag hard voor maak zijn:

- MVK, HVK, veiligheidsadviseurs, engineers
- SHEQ coördinatoren, managers
- compliance officiers, managers
- kwaliteitsmedewerkers 

- douane managers

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of een nieuwe collega? Ik kom graag met je in contact. Bij ons op kantoor of op locatie.

Ilse Hendriksen
ilse@logistics-united-advies.nl
06-28070355

Let's hunt goals together! Neem dan vandaag nog contact met ons op.  

Met vriendelijke groet,

D9HjHScKsSPKAAAAAElFTkSuQmCC

Reageer

Auteur
Schreur
Publicatie datum
14-7-2023 12:47
Deel dit artikel
Logistics United gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.