Blog functie customer service logistiek

Categorieën: Functies in de logistiek

z9Ts2TCDuBQAAAABJRU5ErkJggg==

Wat maakt een rol als customer service representative in de logistiek nu zo leuk?

Als customer service medewerker in de logistiek zijn er verschillende belangrijke taken die je moet uitvoeren om de klanttevredenheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat de logistieke operaties soepel verlopen. Hier zijn een aantal taken die belangrijk zijn:

1. Communicatie: Als customer service medewerker in de logistiek moet je de communicatie tussen verschillende afdelingen binnen het bedrijf, zoals de verzending, de magazijnbeheerders en de vervoerders coördineren en zorgen dat klanten op de hoogte blijven van de status van hun bestellingen. Het is daarbij belangrijk om op een vriendelijke en professionele manier te communiceren, en eventuele problemen of vertragingen snel en effectief op te lossen.

2. Zendingen verwerken: Je moet ervoor zorgen dat bestellingen correct worden ingevoerd in het systeem en dat klantgegevens up-to-date zijn. Daarnaast moet je ook ervoor zorgen dat de voorraad op peil blijft en dat er voldoende producten beschikbaar zijn om aan de vraag te voldoen.

3. Probleemoplossing: Als customer service medewerker in de logistiek moet je snel en efficiënt problemen oplossen. Je moet in staat zijn om klachten van klanten op een professionele en vriendelijke manier af te handelen en te zoeken naar oplossingen die zowel voor de klant als voor het bedrijf acceptabel zijn.

4. Rapportage: Het is belangrijk om rapporten bij te houden van belangrijke prestatie-indicatoren, zoals de gemiddelde tijd om bestellingen te verwerken, de tijdigheid van de leveringen en de klanttevredenheid. Deze rapporten kunnen helpen om zwakke plekken in de logistieke operaties op te sporen en verbeteringen aan te brengen.

5. Samenwerken: Als customer service medewerker in de logistiek werk je nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals de verkoopafdeling, de marketingafdeling en de logistieke afdeling. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren en samen te werken om klanten de beste service te bieden. Lekker veel contact dus.

Al deze taken zijn belangrijk voor een customer service medewerker in de logistiek om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn en dat logistieke operaties soepel verlopen. Klinkt goed, toch?

Zoek je nu ook een baan als customer service representative? Check dan deze vacature eens: https://www.logistics-united.com/index.php?page=JobsRemote&command=detail&vid=335409&bb=1&nobuttons=1&noapply=1&ignorepubliceer=1&CurrentLanguage=1 

Heb je al enige jaren ervaring en ben je toe aan de volgende stap? Neem jij de kennis en kunde mee om een team aan te sturen? Check dan deze vacature eens: https://www.logistics-united.com/vacatures/vacature-team-lead-customer-service-documentatie-336031-11.html 

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen? Bekijk hier welke logistieke vacatures Logistics United op het moment heeft. Wil je als kandidaat voor een logistieke functie in onze database worden opgenomen? Dat kan ook! We kunnen dan kijken of je te koppelen bent aan een van onze opdrachtgevers die nieuwe mensen zoekt.

Liever gewoon een keertje sparren? Onze smoothie bar is altijd open.Team Logistics United  

Reageer

Auteur
Schreur
Publicatie datum
4-4-2023 11:49
Deel dit artikel
Logistics United gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.